Если нельзя, но очень хочется, то нужно обязательно и ничего в мире не стоит того, чтобы делать из этого проблему!


Интересна Java? Кликай по ссылке и изучай!
Если тебе полезно что-то из того, чем я делюсь в своем блоге - можешь поделиться своими деньгами со мной.
с пожеланием
столько времени читатели провели на блоге - 
сейчас онлайн - 

пятница, 18 декабря 2009 г.

Демо и фидбек по результатам деливери

Удивительно как быстро прошло демо. 20-30 кликов мышкой и все :) А сколько писали его.

У продактовнера фидбек - "классно, что все сделали". На самом деле это потолок. Большую оценку мы получить не могли - сделали то, что обещали. Быть может, если бы он знал что было внутри. Хотя это уже и не важно, ведь об этом знают как минимум двое человек я и напарница. А вот и ее фидбек, который она написала по моей просьбе:


"Враження в цілому позитивні. Хочу вказати на кілька моментів, що свідчать, що парне програмування все-таки ефективне.

Таск був вибраний важкий і давно відкладався, оскільки ніхто повної картини про те, де і що саме потрібно буде змінювати, не мав.

Перше, що заставляло працювати ефективніше, це те що постіно знаходячись вдвох за одним компом з іншою людиною, не хватає часу і, скажем так, "наглості" відволікатись на інші завдання, в той час як інша людина всіма силами старається розібратися в програмі. Так що перший і великий плюс - зводиться до мінімуму відволікання на інші сторонні "подразники".

Інша сторона - двоє людей завжди бачать одні і ті ж таски трохи під іншим кутом. Тобто якщо одного більше цікавить щоб код запрацював як можна швидше з мінімумом змін, а іншого - якість і читабельність коду - то звичайно, кожен з нас буде слідкувати за тим, щоб код відповідав його вимогам. Відповідно в результаті отримали читабельний і функціональний код.

Оскільки в різний час частини коду, з яким прийшлось працювати, написаний давно, багато з того що було зрозуміло одному з нас, зовсім не очевидно було іншому. При детальному розборі таких місць досить часто виявлялись непотрібні операції і місця де були помилки, які при звичайному тестуванні виявити було досить складно.

Також один одного завжди доповнювали інформацією (немає двох людей, які б володіли абсолютно однаковою інформацією, хтось завжди в одній області знає більше, в іншій менше). Відповідно підвищується технічний рівень.

Особисто я багато дізналась про ейджібі та можливості екліпса. В результаті таск, який я б, навіть із зараз уже здобутими знаннями, робила б напевно тижнів зо три (і не факт. що всі моменти було б враховано), було зроблено за тиждень.

З негативних вражень - то тут тільки фізично зразу важко працювати в такому темпі. Через кілька днів звикла. І трошки психологічно - досить часто відчувала себе як на екзамені - ти щось пишеш і наперед не знаєш як тебе оцінять, відмінність лиш у тому, що оцінюють зразу і виправляють зразу, а отже і помилок робиться менше."


После демо у меня был личный разговор с продактовнером (он же топ-менеджер компании), где я еще раз предложил округлить команду до 4х разработчиков, дабы были две пары и никто не страдал. Так же я явно связал результаты деливери с тем, что мы приняли с напарниц ей в ее начале. В ответ получил "аптую", что значит делайте как считаете нужным. И "главное результат - сделайте то, что пообещали". Так что будем посмотреть...

Сегодня мы решили отдохнуть друг от друга и разбежались по своим углам. Мы пробовали взять еще один рантайм таск из мантиса, но остановились - мне без пленинга сложно а у напарницы свои причины. Да и надо же все таки почитать хабрахабр и восстановить силы. Почты тоже собралось за две недели предостаточно. Да и статью по рефакторингу хочу дописать. Так что перекур.

Спасибо Оля (так зовут напарницу), за такое замечательное деливери.

Комментариев нет:

Отправить комментарий